Vi pratar om…
(null)

… livet…
Om hundar, Jesus och framtiden.
Om vår lilla "lånehund" som blivit Hedvigs bästa vän och stora kärlek. Om Jesus som faktiskt dog både i mars och april beroende på när långfredagen inträffar. Kan man dö hur som helst och när som helst, undrar hon. Och ja, jo, svarar jag,
det kan man ju. Men inte kan dödsdagen ändras ändå resonerar vi. Dog man, Jesus till exempel, i mars så dog man/han väl i mars ändå, och inte plötsligt i april. Långfredag eller ej.
Så pratar vi om framtiden.
Den framtid där Hedvig ser sig själv som stor men alla oss andra så som vi är nu. Det är knepigt att få rätsida på det där med dåtid och framtid ändå. Ganska mycket vet hon hur hennes framtid kommer att bli och hon vilar i det. Jag avundas henne i
det (också).
– När ja’ blir stor mamma.
Då ska jag först bli kock och jobba på Tonys restaurang. Kommer du och äter hos mig då?

– Självklart gör jag det!

– Se’n, se’n ska jag bli kyrkogårdsvaktmästare. Ja’ ska ta hand om gravar och sån’t.

– Det tror jag blir bra.
Jag tycker också om att vara på kyrkogårdar.

– Men se’n, när ja’ är färdi’ med de’…
Då ska ja’ forska om Jesus!
Då ska ja’ utforska hur han dog och om han lever eller inte.

– Oj!
Det låter svårt men spännande.

– Ja.
Men vet du att Gud skapade Jesus? 

– Jo, man säger ju det.

– Det tycker ja’ är jättekonsti’t.
Hans mamma hette ju Maria och hans pappa hette Josef. Gud är nog någon annan släkt till Jesus. Kanske en kusin eller en moster?
Lilla kloka, underbara…

❤️… älskar ditt sätt att skapa din världsbild…