Man får skryta om sina barn…

En skål för Hax då papprena skickades in till Skatteverket. Fr vänster Elsa, Ebba & Erik, grundare av HAX.

… det är se´n gammalt…
Punkt.

Jag gör det ofta. Och gärna.
Nu tänker jag göra det igen. Skryta. Om mina barn. Denna gång om ett av mina barn. Min äldsta lilla juvel. Ebba. En vacker, empatiska och kärleksfull själ. Så till den grad att hon strösslar med kärlek varhelst hon går här i världen. Jag tänker skryta om henne och om två av hennes fina vänner, Elsa och Erik.

Flera av er vet att Ebba vid ett flertal tillfällen rest som volontär till ett barnhem med tillhörande skola i den lilla bergsbyn Bumilayinga i Tanzania. De av er som känner till det, känner också till hennes arbete, hennes kärlek till barnen, byborna och till landet Tanzania som kommit att bli något av ett andra hem för henne.

Under sitt första år, av tre, vid Jönköpings Universitet har hon mött två tvillingsjälar. Elsa och Erik. Lika vackra, empatiska och kärleksfulla själar alla tre. Som vill gott. Som vill ge. Som vill förändra.

De inte bara vill förändra, de har bestämt sig för att förändra.
Under våren har de därför startat en egen välgörenhetsorganisation. Humanitarian Auxiliary, HAX.

Jo. Det är sant. Och det är här mitt skryt tar fart på riktigt. Tänk, tre 23-åringar som startar en välgörenhetsorganisation av inget annat skäl än att de vill förändra och göra skillnad i världen.

Deras första projekt blir att nästa torsdag resa till ett nystartat barnhem i Arusha i Tanzania. Barnhemmet är startat och drivs av Econef.  På Econefs barnhem ska de bygga en inhägnad och ett skjul till deras grisar. Grisarna som så väl behövs för deras självhushållning. Även grisar ska ha det bra och leva gott för att kunna ge tillbaka en vacker dag. Econefs och Hax:s arbete har sin grund i hållbarhet, såväl sett till miljö som långsiktighet.

Resa och uppehälle betalar Ebba, Elsa och Erik naturligtvis ur egen ficka.
Det är också häpnadsväckande hur dessa tre själar jobbar extra vid sidan av sina studier, sparar alla pengar de kan för att sedan lägga alla besparingar på sin efterlängtade resa med allt hårt arbete den kommer innebära. De gör det för att de vet vad de får igen, för att de vet att deras hjärtan kommer fyllas till bredden av kärlek till och från alla människor som kommer i deras väg under resans gång.

Insamling till HAX första projekt pågår sedan några veckor tillbaka, och gensvaret är stort. Det värmer.

Dock saknas ännu några slantar för att organisationens projekt ska gå plus minus noll.
Vill du vara med och hjälpa?
 
Varenda krona är värdefull.
I Tanzania räcker 20 kronor till 4 meter staketstomme, 30 kronor till 1 liter färg, 50 kronor till 1 säck cement och 100 kronor till 5 kvm sten. Med andra ord är det inga stora summor. Många bäckar små och så vidare…
 
I skrivande stund ligger HAX:s papper hos Skatteverket varför deras eget kontonummer ännu inte kan tas i bruk. Vill du hjälpa och litar till fullo på mig så swisha gärna några kronor till en av Hax:s tre grundare Erik Gerhardsson på 0768-301150. Jag vågar lova att varenda liten slant kommer barnen på barnhemmet tillgodo. Jag lovar också att berätta om deras resa när de är tillbaka igen i augusti.

Om HAX och om deras arbete kan du läsa på Facebook. Vill du följa dem och deras arbete så hitter du dem också på instagram under namnet hum.aux

Tack för att just du vill vara med och göra skillnad!

 
Slut på skrytet…
 
<3

… för idag i alla fall…