Vi är…

(null)

… på tjejresa…
Lilla H och jag.
Hastigt och lustigt.
Oplanerat och inte alls likt mig.
Sista-minuten-resa kallas det visst.
Pappan som är hemma och vars semester är slut. Imorgon väntar väckarklocka, jobb och allvar för honom. Inte för oss dock. Jo, imorgon väntar väckarklocka förvisso, men för ett yogapass.
 – Yoga mamma, det är sån’t som man för när man är på tjejresa. Det förstår du väl…?
Visst förstår jag.
Inte någon gång i livet har jag sett fram emot yoga då vi hittills inte klickat något vidare, men nu så. Denna veckan tror jag kan vara grejen för mig och yogan att hitta varandra. Med lilla H:s hjälp kan det kanske gå.
Vad gör vi mer på vår tjejresa?
Tja, vi solar och badar. Äter god mat och glass. Dricker exakt hur mycket apelsinjuice vi vill och går på restaurang varje kväll. Och vill "någon"  får denne äta bara pommes frites och ketchup till lunch – helt utan
att mamman knorrar över det flottiga, onyttiga och den enorma mängden socker i ketchupen. 
När vi går på restaurang klär hon sig fin och svärtar sina mycket långa och sedan födseln kolsvarta fransar med mascara. Min vackra lilla stora ungdom. På restaurangen läser hon menyn som om hon aldrig gjort annat och hon beställer mat och
dryck på blandad svenska-engelska-spanska. Oftast får det vägen. Tidigare idag blev en servitör osäker på om hon önskade apelsin- eller äpplejuice så han serverade båda. Sann lycka kan ligga i det.
En film tillsammans varje kväll har jag lovat. För tillsammans är grejen den här veckan. Igår Nils Karlsson Pyssling. Idag Toy Story. Igår fick jag skäll för att jag inte kunde hålla ögonen öppna och jag har lovat bättring idag.
Tur för mig att jag sett Pysslingen fyrahundratrettipsju gånger så att jag snabbt var med i handlingen igen vid varje ilsken knuff. 
Vi har det bra med andra ord…

❤️


… även om jag saknar mina andra hjärtan…


Svarta långa vackra fransar…