Bästa stunden på dagen…
 
… tycker vissa…
After beach.
 
Eller som idag, efter-pool-häng.
Hon torkar sig snabbt, tar på torra kläder och kryper ner i sängen. Med sig har hon sin iPad. Sin älskade iPad. Den som vi ömsom förbannar och ömsom tackar högre makter för. Mest är vi nog ändå tacksamma för den.
 
Hon vill ha ”något gott”.
Där. I sängen. Ensam.
Varje dag frågar jag om hon inte vill sitta i skuggan, på altanen, tillsammans med oss. Varje jag får jag samma svar:
 
 
– Nej tack, de’ är bra.
Ja’ vill vara hos mig.
 
Det skär lite i hjärtat, samtidigt som jag vet att det ju är sådan hon är, lilla H. Hon finner sitt hörn var vi än befinner oss i världen och där boar hon in sig, där vill hon vara, helst ensam. Så kommer hon till oss när hon själv vill.
Gott så. Ändå. Tänker jag.
 
Jag frågar vad hon vill ha för gott.
Hon undrar vad vi vill ha för gott.
 
 
– Jag tänkte göra som en tapastallrik med god skinka, goda korvar, ost, oliver och så…
 
– Åh! Ja’ vill också ha så’n tallrik.
Fast utan oliver – ja’ älskar inte oliver – och med banan, choklad och några chips också. Kan ja’ få det tror du? Please? De’ är lörda’ OCH semester.
Och äpplejuice tack. Snälla? 
 
 
Så klart hon få en tapastallrik.
En självvald. Med banan, choklad, serrano, chorizoo, ost och några chips. Och äpplejuice.
 
 
– Glöm inte osten mamma! Den goda spanska…
 
❤️
 
 
Osten försvann först ner i magen…