Hon är idog…
 
… och läxglad…
Vetgirig. 
 
Den kommer ta henne långt. Den där vetgirigheten. Och nyfikenheten. Jag tror det. Och jag tror att hon kommer ha nytta av sin vilja att kunna själv. Även om just samma vilja kan driva oss till vansinne.
 
Som läxläsebok har hon valt Fotbollsmysteriet. I många år har hon läst, lilla H, och ibland har jag undrat om hon också förstår det hon läser. Eller om orden blir just bara till ord och utan sammanhang. Frågorna till läsläxan blir en sorts koll, men jag tycker ändå ibland att det är svårt att avgöra om sammanhanget finns där eller inte. Tills vi kom till just den här boken.
 
Den är så gruvligt spännande tycker Hedvig. Så spännande att hon blir alldeles pirrig då hon läser. Jag föreslog att hon skulle läsa en extra sida för att se vem som egentligen rör sig bakom Ivy Roos trädgårdshäck. Men det tyckte inte Hedvig. Man gör som fröken säger menade hon och tittade strängt på mig. För lilla H är en liten människa som i alla sammanhang vill gör rätt och riktigt. Ja ja, förståelsen för sammanhanget finns där i alla fall och det gör mig glad.
 
 
 
Hon kan hon, lilla H… 
 
 
 
 
 
Men fortsatt nyfiken på nästa sida är jag…