Grönt passar ju…
 
… till grönt…
Säger hon.
 
Och pekar under den stora egenhändigt målade Musse Pigg-tavlan med grön bakgrund.
 
Där vill hon att pappan spikar upp de två bilderna på Ebba och Getrida.
En av barnhemmets tre ”Getridor” som vi här hemma kallar för mellan-Getrida för att vi skall veta just vem som fick Hedvigs högt älskade och väldigt gröna grodpyjamas förra våren. Den som hängde på trekvart på Hedvig, som slutade mitt på vaden för att den var för liten men som hon också vägrade skiljas ifrån. Ända tills Ebba för första gången skulle resa till barnen i Tanzania.
 
Då gick det bra att skänka.
Hedvig tog sig en funderare under några dagar men kände sedan att det nog var dags att skiljas från den lilla, lilla gröna pyjamasen. Beslutsamt gav hon den till Ebba och bedyrade att  hon inte skulle ångra sig.
 
Och tänk så bra det blev.
Getrida blev lycklig över att få Hedvigs väldigt gröna grodpyjamas och Hedvig blev lycklig för att Getrida blev lycklig. En win-win-situation och vi ser att efter sitt första beslut har Hedvig inte svårt att skänka vare sig kläder eller leksaker hon inte längre behöver. Det är en fin egenskap att bära med sig genom livet tänker jag. Att man delar med sig av det man har och att man skänker det man inte behöver.
 
 
 
Delad glädje är dubbel glädje…
 
 
 
Om några dagar får Hedvig leka med mellan-Getrida och de andra barnen…