Vi klär granen…
 
 
… bakar och lagar mat…
Köper julklappar.
 
Som vi brukar göra.
Jag tänker på mina små och stora nyfunna vänner i Tanzania.
På barnhemmet, i skolan och i byn.
Jag saknar dem.
 
Dem som på så kort tid kom att få så stor plats i mitt hjärta.
Dem jag längtat tillbaka till sedan jag reste därifrån.
Dem jag vet att jag måste träffa igen.
 
Jag tänker på dem ofta.
Extra intensivt tänker jag på dem när jag stressar och julstökar.
Jag skulle ge vad som helst för att få sitta i skolköket och skala potatis tillsammans med mammorna i lugn och ro en hel förmiddag. Ingen stress. Ingen klocka. Inga onödiga måsten. Bara nödvändiga sådana. Som att se till att få mat för dagen. Som att se till att det finns tillräckligt med vatten hemburet från brunnen i byn.
Som att se till att alla mår bra. 
 
Vad för julafton kommer dessa små själar att få?
Defintivt inte en julafton med det överdåd vi ser till att ge våra barn.
De behöver inte det överdådet. Vi behöver inte heller det överdådet.
Ingen behöver det.
 
Men vi behöver alla mat för dagen och rent vatten.
Vi behöver alla tillgång till mediciner och sjukvård.
Vi behöver alla utbildning.
 
Alla barn har rätt att få bli pussade och kramade.
Alla barn har rätt att känna sig älskade.
Alla barn har har rätt att få leka och känna sig bekymmerslösa.
Och alla barn har rätt att någon gång få det lilla extra.
 
För att vara med och möjliggöra för mina små vänner att inte bara få somna med mätta magar och gå till skolan med lika mätta magar, men också få lov att känna att det faktiskt är jul väljer jag och min familj att inte lägga pengar på julkort och frimärken. Dem pengarna skänker vi istället till CCY så att barnen på barnhemmet, i skolan och i byn också kan få en jul som är något extra. 
 
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
Våra hjärtan klappar för olika ändamål och jag tänker att även om man inte kan skänka så mycket man vill eller till så många man vill, så kan välja en organisation som ligger en varmt om hjärtat och göra lite gott just där. 
Vi swishar till 1236900567 och vet att ”våra små” mår gott av det.
Gör det som känns bäst för dig, men gör något för någon.
 
 
Julen är till för alla…
 
 
 
… jorden är till för alla…