Vi suger ut det mesta…
 
… av de sista semesterdagarna…
Njuter.
 
På olika vis.
Precis som sig bör.
 
Vi har en vana, eller ovana beroende på hur man ser på saken, att äta frukost i sängen de dagar pappan inte är hemma då det är frukostdags. Jag vet egentligen inte hur vi hamnat här, jag är ingen äta-frukost-i-sängen-människa. Egentligen. Jag ogillar kladd och smulor, jag gillar ordning och reda, servetter och rena fingrar. Jag älskar att dricka kaffe i sängen, gärna så fort jag slår upp ögonen. Men att äta frukost i sängen, det är egentligen inte vad jag tycker om. Eller var inte i alla fall. Med lilla H känns det plötsligt både mysigt, roligt, gosigt och härligt. Bara jag får borsta bort alla smulor ordentligt sedan. Och nej, jag går inte med på vare sig köttbullar med gräddsås och lingon eller tacos till frukost de dagarna. Inte heller korv stroganoff eller något annat matigt. Frukost-i-sängen-dagarna får det bli smörgås. Punkt.
 
Eller popcorn. Jo, det är sant.
Ja, inte popcorn till frukost, men som en liten side-order.
Hon, den lilla stora, hon är en mästare i att förhandla. Jag vet inte hur det går till men ofta, ofta blir det som hon vill. Som imorse. Då skulle nya brickbordet med plats för iPaden invigas. Det hade jag lovat igår. Pappan åkte tidigt hemifrån för att måla storasysters lägenhet och vi var själva hemma, lilla H och jag.
 
 
– Kan ja´ få köttbullar, sås å´ lingon?
 
– Inte om vi ska äta i sängen.
 
– Jo…?
 
– Nej. Du får det gärna men då äter vi vid köksbordet.
 
– Smörgås då? Två tack.
En med ost och en med mildost.
Tre pluttar mildost.
 
– Smörgås går bra. Och juice?
 
– Ja tack.
Å´ popcorn tack.
 
– Popcorn?
 
 – Ja.
 
– Inte till frukost Hedvig.
 
– Jo. De´ går bra. Ja´ vet de´.
De´ finns popcorn kvar från igår. På bänken.
Ja´ tar gärna popcorn också mamma…
 
 
Joråsåatt…
 
 
 
Lite popcorn en semesterfrukost gör kanske gott inombords...