Jag undrar vad hon…
 
… önskar till middag…
Födelsedsgsmiddag.
 
Hon svarar att hon funderar på om vi ska gå till Harrys och äta födelsedagsmiddag. Jag håller med. Är det på Harrys hon vill äta sin födelsedagsmiddag så är det till Harrys vi går. Hedvig, Ludde, pappan och jag.
Hedvig klär sig fin i ny skjorta.
 
 
– Ja’ älskar skjortor ja’!
 
 
Så säger hon medan hon fixar sig och byter om. 
I skolan har hon blivit firad. Där har hon också bjudit på chokladbollar. I nya klassen, men också i den gamla klassen. Ja’ tycker så mycke” om dom allihop, säger hon med eftertryck. Pirrigt har det varit hela dagen lång.
 
Ja, hela dagen igår också, och många dagar innan dess har det förresten varit pirrigt i hela lilla H. Igår gick det inte att somna. Inte alls. Strax efter klockan elva kröp jag ner och lade mig bredvid. Pussade, höll handen och hon somnade. Jag tassade in till min säng, somnade. 
 
Vid två vaknade vi.
Då var den blivande jubilaren uppe.
Hon stod i mörkret i Ebbas rum, letade efter paket. Klämde på flera paket. Undrade trumpet när vi egentligen tänkte komma och sjunga för henne. Klockan sex kommer vi, lovade jag. Tillsammans somnade vi om.
 
Jag gick upp klockan fem, Hedvig vaknade halv sex.
Och klockan sex dundrade vi in och sjöng för henne. Inte undra på att hon var trött ikväll. Så trött att hon inte riktigt orkade konversera fast vi var på Harrys. Så trött att hon hellre tittade på ”Bästa vännen” på telefonen.
 
Så ringde moster, morbror & kusin.
Strax därefter ringde storebror.
Så malligt.
 
 
Så trött, så trött…
 
❤️
 
 
… men så lycklig…