Hon funderar…
 
… mycket nu…
Lilla H.
 
På lördag är det dags.
Äntligen, äntligen ska hon få konfirmera sig.
Det har hon väntat på och längtat efter i så många år att vi tappat räkningen.
 
Hon klurar mycket på Jesus och Gud och skapelsen och vem som egentligen har gjort muffinsarna som hon själv har bakat? Har Gud som ”skapat allt” ett finger med i spelet där också? Jag säger att just muffinsarna som Hedvig har bakat har han nog inte så mycket med att göra ändå. Jag säger att hon själv kan ta åt sig äran för dem. Alla funderingar har vi inte svar på och dem låter vi vara just funderingar.
Man kan ju tro det man vill tänker jag.
 
Hon har tränat i kyrkan, på både drama och att skrida in och ut ur kyrkan.
Klänning och skor är inköpta. Frisyr har hon bestämt. Den kan i och för sig komma att ändras några gånger till, men ändå – i tanken är den klar. Hon har rotat i min låda och hittat nage♥llack i en färg hon tycker är ”som vuxna brukar ha…” och i den färgen vill hon måla sina små tånaglar. Önskelistan är klar sedan länge och piggelingröna servetter är inköpta helt enligt önskemål. I det stora hela saknas en kofta och ett gäng flaskor Pommac.
 
Inte bara lördagen gör veckan pirrig.
Himmel och plättar, sedan i måndags är moster här och har dessutom lovat att ”sova över” i Hedvigs säng en av nätterna. Och på fredag fyller storebror 20 år och det känns också himla pirrigt i en lillasysters mage. Födelsedagar är ju så himla mysiga och roliga även om det inte är ens egen.
Som extra bonus kommer storasyster hem från Tanzania på fredag.
 
 
 
Det kan vara bästa veckan på länge i Hedvigs liv…
 
 
 
Avundas hennes pirrighet en aning…