När lilla H gjorde slut…
 

 
… med mamman…
Punkt.
 
”Det var en gång en mycket förkyld liten flicka som satt i soffan en sen fredagseftermiddag. Mörkret hade lagt sig utanför, det var i mitten av december. Den förkylda flickans pappa föreslog att de två skulle gå till bastun, så som de alltid brukade göra sena fredagseftermiddagar.
   – Nej tack, svarade flickan, ja´ vill sitta i soffan med min iPad. 
Snopet traskade pappan iväg till bastun, i sin morgonrock och med handduken och den bastutypiska plastpåsen i handen. Den som visst innehöll en eller två öl. Mamman frågade då den förkylda lilla flickan vad hon ville hitta på.
   – Tjaaa… ja´ tror att ja´ ska prata lite med Woody, svarade hon och plockade fram sin slitna cowboydocka från soffhörnet som var hans eget. 
Efter en ytterst kort stund reste sig den förkylda lilla flickan ur soffan, greppade sin Woody-docka runt halsen och traskade mot trappan som ledde till övervåningen. Mamman undrade förvirrat vad hon skulle göra och den lilla förkylda flickan svarade att hon minsann skulle gå upp på sitt rum och prata med Woody. Ifred ville hon prata med honom.
   – Men, undrade mamman, skulle vi inte hitta på något…?
   – Nej tack, för ja´ har gjort slut me´ dej…
   – Har du gjort slut med mig?
   – Japp. Punkt slut, svarade den lilla förkylda flickan alltmedan hon traskade uppför trappan till övervåningen och hennes rum.
Kvar satt mamman, i sin favvofåtölj, aningen förvirrad…”
 
 
 
Kan man ens göra slut….?
 
 
 
Bara så där…