Bacillakuten på Barnkanalen…
 
… är suveränt…
Lilla H säger förresten Bacillaknuten.
 
Suveränt på många vis.
För att man lär sig om kroppen så klart.
Om vad som är viktigt att tänka på, och på hur kroppen vill bli behandlad. För att Bacillakuten ledde till att Hedvig önskade sig en torso i julklapp. 
 
Men också för att programledaren pratar skånska.
Det har lett till att Hedvig pratar skånska som en infödd. När det kommer till kroppsdelar vill säga, då växlar hon utan att blinka över till klingande skånska. Ord som mage, hjärna, öga, öra etc har plötsligt inte den minsta ton av göteborgska över sig. Så säger programledaren och då är det väl så det heter. Tycks hon tänka. Hedvig.
 
När operationer kom på tal sprang hon och hämtade Nicke Nyfiken. 
Som han blev undersökt! Som han blev opererad!
Här hemma i soffan.
 
I ett tappert försök att vara delaktig tog jag på mig stetoskopet för att lyssna på hans hjärta. Jag menar, Herre Gud, jag ville ju försäkra mig om att han mådde bra ändå. Hedvig tittar på mig en lång stund. Ett leende smyger sig över hennes läppar och hon säger:
 
– Va’ håller du på me’?
Nicke har inget hjärta! Han är ett gosedjur mamma!
 
❤️
 
 
Alltså, hur skulle jag kunna veta…