Sportlovet har börjat…
 
…och med det en veckas ledighet…
Efterlängtat. Välbehövligt. Stressande.
 
Stressande eftersom examensarbetet hänger över mig.
Men, jag övar på att koppla bort, göra en sak i taget och vara i nuet.
Jag är hyfsat usel på det. Jag erkänner. Men, jag jobbar på det.
 
Hur som helst en skön förstadag på lovet. Frukost i sängen.
En vana/ovana lilla H och jag lagt oss till med när pappan åkt till jobbet tidigt. Mysigt hur som helst.
Dock går min gräns vid köttbullar, potatismos, sås och lingon. Det känns väldigt kladdigt och inte helt okej i sängen. Jag sade det till lilla H, och väntade mig ett smärre världskrig. Men nej inte idag. Sportlovsfantasten gick med på en smörgås rakt upp och ner. Som efter en stund kompletterades med en kylskåpskall grillkorv utan ketchup, och en halv banan. Tycker man verkligen inte att det är gott med smörgås så lägger man bort den efter några tuggor men är ännu jättehungrig. Så klart.
 
Så kom Anna!
Bästa före detta grannflickan Anna.
Som blivit så stor och ändå vill komma och hänga med lilla H och mig en hel sportlovsdag. Lyx!
Lek och stoj, kaffe i (vår)solen på altanen med Ludde och grann-Camilla. Lyx även det! 
Pannkakor, lax och av-Camilla-nybakta-frallor i en salig blandning till lunch. Man tog vad man ville ha helt enkelt. Eller lite av varje och hur som helst.
Fikakorg med till havet och skattjakt på det.
Förvisso hittade vi ingen skatt, men det kan vara själva letandet som är det roligast.
Min vana trogen plockade jag på mig en ansenlig mängd blåmusselskal och ett och annat ostronskal.
De är så vackra och jag ser dem framför mig i krukor, skålar och på fat när det blir vår på riktigt. Idag var nog bara lite låtsasvår skulle jag tro. En föraning om vad som komma skall.
 
Så fick jag anledning att grubbla på hur olika vi alla tänker.
På att några tycks ha svårare att lägga saker åt sidan än andra.
På att det för några kan vara svårt att agera så som man själv vill bli bemött.
Särskilt om man sedan tidigare käner sig orättvist behandlad själv.
Föratåeligt å ena sidan, men inte alls å andra sidan.
Vänlighet i alla lägen borde löna sig i längden. Förutom att det också borde kännas mycket bättre inom en själv om man vet med sig att man själv ändå agerar korrekt. Men alla är vi olika och inget behöver vara rätt eller fel. Var och en gör väl så som känns bäst för en själv tänker jag. Men grubblat och förvånats, det har jag gjort idag.
 
Imorgon går färden till syster och moster på andra sidan Sverige.
Lilla H har packat och packat. Viktigast av allt var pennor och papper så att hon kan skriva till sin moster Lena att hon älskar henne, mycket, mycket. Några spel och några böcker på det. Och en iPad, och en skoliPad, en telefon och ett ds, icke att förglömma. Själv packar jag mer tråkiga saker som kläder och necessärer som jag blandar med aningen roliga grejer som skidor, snowracer och skridskor.
 
Så tog dagen slut för lilla H och det blev dags för dusch och läggning.
En fasansfull klåda hade då smugit sig på hennes mage och jag undrade högt vad det kunde vara.
Lilla H tyckte jag var fjompig och sade att det hade kliat i hela hennes liv, eller i alla fall ett helt år.
Jag sade att hon är en knasboll, så skrattade vi och släckte lampan.
 
 
❤️
 
 
Jag tror jag vet någon som vaknar tidigt imorgon…