Plötsligt slog det mig…
… var är de?…
Mus, Kapp och Axel.
 
Hedvigs tre låtsaskompisar.
Trion som varit med oss under så många år. Som tagit plats i soffan, som legat bredvid på huvudkudden, som följt med oss överallt och som ibland fått sig en munsbit vid middagsbordet.
 
Var är de?
Jag har inte sett till dem på hela sommaren. Herre Gud och himmel och plättar, har vi glömt dem någonstans? I så fall, hur har vi kunnat vara så slarviga. Jag var helt enkelt tvungen att fråga Hedvig vart de har tagit vägen. Obeymrat svarade hon, samtidigt som hon tog mer fart på gungan:
 
 
– De har flyttat! Allihop!
De är inte ledsna, bara glada.
De har flyttat för jag har andra kompisar nu.
Jag har alla mina barn Tuva, Wille, Nova och Meja. De är riktiga barn.
 
 
Så klart…
 
❤️
 
 
Vem behöver låtsas när man får vara med på riktigt…?