Det där med att…

… vara sjuk…
Det är inte så himla kul faktiskt.
Det enda som är bra är att man får igenom väldigt många av sina önskningar. Till exempel kan man få Ludde att lova att fixa en skattjakt när han kommer från skolan. Ludde säger ja utan att blinka och dubbelkollar med mamman att det finns guldpengar av choklad hemma. Annars skulle han köpa det.
Man kan också få Ebba att titta på Björnbröder tre gånger på raken. Och hon gör det utan protest, för att lillasyster behöver det just där och då.
Så kan man fundera över varför det inte finns något hemgjort äppelmos i stugan, lägga sitt fräkniga lilla ansikte på sned och fråga mamman om hon kan koka lite äpplemos, samtidigt som man övertygande hävdar att man nog blir frisk om man får lite äpplemos.
Mamman kokar äpplemos och lilla sjuklingen äter tallrik efter tallrik. 
Så när Alvedonen sakta går ur kroppen kommer gråten tillbaka för att det gör så ont i pannan. Det är lång tid kvar tills nästa tablett kan serveras. Då vill man ligga i knät som när man var liten, vaggas och bli pussad på. Så sitter mamman med liten sjukling i knät, vaggar och pussar och föreslår att den lilla ska sova en stund. Den lilla hulkar fram att hon gärna vill sova i Ebbas säng, och får det så klart. Sjuklingen stoppas om och håller i mammans hand, det dröjer bara några minuter så sover hon tungt..
❤️
När hon vaknar kan en Alvedon och lite mera äpplemos serveras…