En fredag som började…

… med ett gapskratt…
Blev också en synnerligen trevlig eftermiddag.
Morgonens gapskratt genererade ett ivrigt tittande i spegeln hela dagen för mammans del och kom sig av kommentaren:

– Mamma, du är en fatti’lapp me’ en bred rumpa!
Som alltid av de rättframma kommentarerna från mitt lilla flickebarn, blev jag först så snopen men föll sedan ut i gapskratt. Jag kan inte låta bli att undra var hon får allt ifrån?! Hon måste snappa upp det ena och det andra både här och där, tänker jag.
På eftermiddagen susade vi till Ikea, min idag mycket trevliga lilla dotter och jag. Lite lek på lekplatsen utanför, strosande i det enorma varuhuset helt utan jakt på miljoner saker och utlovad fika i restaurangen.
På vägen dit bedyrade jag många gånger att även Ikea har chokladbollar. Lilla H har nämligen aldrig ätit just chokladbollar just på Ikea. Suget efter köttbullar har alltid tagit över. Men idag så!
Jodå, visst ville hon ha en chokladbollar idag.
Ända tills vi närmade oss restaurangen och en ljuvlig doft närmade sig Hedvigs näsa. Då blev hon så infernaliskt sugen på köttbullar, potatismos, gräddsås och lingon. Så gräsligt infernaliskt sugen blev hon…
Så chokladboll byttes mot köttbullar och alla dess tillbehör.
Hedvig valde en superskön soffgrupp till oss att sitta i, där sjönk vi ner med köttbullar, potatismos, gräddsås, lingon, kaffe och chokladbiskvi (ja, men jag veeeet… min tydligen breda rumpa är i fara å’ färde…) som om vi satt i värsta mysiga vardagsrummet.
Njöt gjorde vi…
❤️
En synnerligen trevlig eftermiddag med yngsta lilla hjärtat…