En första…

… höstlovsdag …
Och det regnar på tvären.
Ganska skönt ändå.
Det är inte så mycket som förpliktigar en sådan dag.
Dem dagarna behöver man då och då. 
Att vakna strax innan pappan åker till jobbet och då bli serverade kaffe och kall ”varm mjölk” på sängen – det är en bra början på dagen. Därefter frukost framför tv:n och Nils Karlsson Pyssling.
Lilla H tycker att jag borde kunna virka en en liten pyssling till henne, helst en riktig. Jag tycker nog också att jag borde kunna virka en pyssling, fast kanske inte en levande ändå. Och så behöver jag ett litet pysslingmönster. Om någon händelsevis ”sitter på” ett sådant får man gärna dela med sig till mig.
Sedan knallade vi omkring i pyjamas några timmar till.
Kokade äpplemos av äpplen vi fått av Brittavännen. Åt lite äpplemos. Fikade lite när Ludde åt frukost, och ja, vi bara gjorde ingenting alls mer än det vi hade lust med. 
En sväng till biblioteket som är ett ord lite svårt att säga. Jag berättade för Hedvig att man ju kan säga ”bibblan” istället och lilla H skrattade högt för att bibblan är så lätt att säga. Jag kan inte sluta grubbla på varför jag inte lärt henne det tidigare…
Molekylverksta’n, stugan, popcorn och mer Nils Karlsson pyssling under den regniga, blåsiga eftermiddagen.
Jag säger lite i förbigående att snart är det Fars dag och Hedvig säger att hon tycker vi skall köpa en hund till pappan.
En hund som rapar och fiser…
❤️
Detta barn…