Vissa dagar…
 

 
…lyckas man lite bättre…
Helt enkelt.
 
Som idag.
Efter att ha fått ett smärre frispel på lilla H:s taxichaufför kunde jag behålla mitt lugn resten av dagen. Nu lät det som att det krävdes ett frispel för återvinna något slags lugn. Så var det inte.
Hedvigs och mina morgnar här i huset är för det mesta lugna. Lugna, sköna och trevliga. Oftast.
 
Men där jag lyckades lite extra idag var hemma.
Och det handlar inte vare sig om bryt eller lugn.
Det handlar om tid.
 
Det mesta handlar om tid tänker jag.
Har man gott om tid, så lyckas man lite bättre.
Som att kunna hämta i tid och därmed kunna ha en trevlig dialog på väg hem. Som att göra läxor i ett alldeles tyst hus med bara lugnet närvarande. Som att laga torsk med äggsås och potatismos och både son och yngsta dotter jublar. Att sedan av HedvIg bli påmind om att vi nog kanske måste koka äpplemos, och faktisk känna att vi gör det. Vi gör det idag för att vi har tid och lust. Just idag.
 
Så gick mamman lite bananas och lovade en tallrik ljummet äpplemos till kvällsmat. Fast magen var så proppmätt och full av torsk, äggsås utan ägg och potatismos. Bara sådär. 
Så efter ett skumbad med lilla H i badkaret, mamman på golvet bredvid och tända ljus, åt vi kvällsmat. Fast vi var så proppmätta.
 
Hedvig berättar att hon ska bli dykare när hon blir stor.
En som dyker efter krabbor och räkor. Kanske dyker hon också efter en fisk. Så att vi kan äta krabbor, räkor och fisk till middag.
 
Bamses äventyr till god-natt-saga.
Massor av pussar och kramar.
 
 
Jag lyckades helt enkelt vara en mamma med massor av tid…
 
❤️
 
 
En sådan mamma jag vill vara…