Det kom en tidning…
… med posten idag…
 
Tidningen var till Hedvig.
En tidning där jag gästbloggade för ett tag sedan och som då frågade Hedvig när hon känner sig fri.
Fri – ett ord inte helt lätt att förklara.
Jag försökte så gott jag kunde och sedan fick hon frågan.
Hedvig svarade utförligt. Hon kom liksom på mer och mer vartefter hon funderade.
 

Jag känner mig fri när jag är ledig.

Och när jag spelar fotboll, leker killerball och klättrar i klätterställningen. Jag är glad när jag är med mina kompisar.

Det är roligt när jag kan göra saker utan mamma och pappa. För jag är stor nu. Då kan jag vara med min storasyster Ebba eller med min stora kompis Johanna. Johanna är min egen kompis och vi går på bio, leker och en gång hade vi pizza- och muffinsfest. Snart ska vi göra överraskningsfest för hennes pojkvän John.

   Ibland spelar jag Little big planet med min storebror Ludde. Då känner jag mig stor! Och så kan jag ta bilder med min iPad och lägga ut på instagram med Ebba. Det är roligt. Det är roligt att göra saker med mamma och pappa också. Jag brukar laga mat med mamma och basta med pappa. Och åka båt. Vi har en båt. Jag vill inte åka fort, bara lagom.  Med mamma tränar jag också. Vi springer tillsammans. Det är jobbigt men kul.

   Jag är mest glad och jag älskar när alla är glada.  Och snäll är jag också. Jag hjälper till mycket och då blir andra glada.

När man är glad kan man göra allting.