Att åka till sjukhuset…
 
 
… kan vara riktigt trevligt…
Om det visar sig att ”allt” är bra.
 
Eller i alla fall okej.
Och man själv varit väldigt nervös fast man vägrat låtsas om det.
Och ännu mer om det bjuds på överraskningar som bio och popcorn i entrén för alla sjuka barn, deras syskon och alla oroliga föräldrar. Svensk sjukvård när den är som bäst tänker jag. Alla gånger vi är där så känner vi oss så otroligt väl omhändertagna. Allihop. Lilla H, syskon, mamman och pappan.
 
Efter besök på Jordhammars herrgård med fritids, lunch på restaurang och besök i stall susade vi till Drottning Silvias barnsjukhus för kontroll av hjärtat. I god tid, i all sin da’r, så att Hedvig hinner leka i det gigantiska piratskeppet som stått i entrén i evigheters evigheter. Så ett välkomnande på hjärtavdelningen som gör mig varm i hjärtat. Sköterskor som minns Hedvig vid namn, ny kardiolog (alltid lite osäkert) som är lika underbar som de andra. Den nya heter Håkan och inte Anders, vilket förbryllar Hedvig först. Håkan vann våra hjärtan och tog sig all tid i världen att prata med Hedvig. Mer med Hedvig än med oss. Det är bra. 
 
Så säger Håkan att Hedvigs hjärta, och även blodtryck, ser bra ut. Utifrån de förutsättningar som råder. Mamman och pappan andas ut. Det känns som domedagen. Den där stunden då vi väntar på att kardiologen ska berätta vad han sett. Idag gick det bra!
 
När vi är klara  och kliver ut i korridoren möter vi Anders. 
Anders, den kardiolog vi haft tidigare. Han pratar i telefon men skiner upp som en sol och ber oss vänta ett ögonblick. Hedvig suckar. Att vänta är inte populärt. Men det är ju Anders.
Så lägger Anders på luren och skiner som en ännu större sol och säger att han bara vill hälsa. Han frågar hur Hedvig mår och berättar att han tänkt på henne så sent som igår.
 
Så kommer sköterskan och frågar om Hedvig vill ha (ytterligare en) hjärtekatt eller något annat hjärtegosedjur. Det vill Hedvig. Hon väljer en hjärteråtta som får heta Ella och som också får bli kompis med de hjärtekatterna Hedvig redan har. Gemensamt för dem och och Hedvig är att de alla har lagat sina små hjärtan. Det kan man se på ärren.
 
Glada traskar vi denna fredag ifrån sjukhuset, Hedvig med en strut popcorn i handen.
Vilken lycka!
 
Att vi sedan susade till Ikea och Hedvig fick äta på restaurang en gång till gör inte fredagen sämre. På Ikea kan man också bädda ner sin lilla hjärteråtta i diverse olika mysiga sängar.
 
❤️
 
 
Det blev en bra fredag idag…