Ledig fredag…
 
… med allt vad det innebär…
 
Här i huset kan det innebära att någon liten vaknar första gången vid sexsnåret, yrvaket sätter sig upp och undrar vart pappan är. Mamman kan då svara att han jobbar idag, men hemifrån så han sitter förmodligen redan i rummet bredvid och räknar siffror och kollar rapporter – eller något åt det hållet.
 
Sedan kan det hända att någon som somnat om, hör och häpna, yrvaket sätter sig upp igen framåt halv sju och frågar om inte mamman och hon själv skulle kunna busa och äta frukost i sängen just idag. När det bara är de två som är lediga. Mamman mumlar att visst kan de göra det, men kanske inte riktigt ännu.
 
Då kan den lilla somna om igen – hör och häpna en gång till – och sedan vakna först strax före åtta och då vilja ha varm mjölk och Bolibompa. Varm mjölk, kaffe och Bolibompa ordnas. Därefter frukost i sängen. Helt crazy för att vara oss. Det där med frukost i sängen alltså. Det är en olat som lilla H och jag lagt oss till med under den gångna våren. Härligt faktiskt!
 
När frukosten var avslutad bad jag Hedvig att hämta en Bamsetidning som jag kunde läsa för henne. Allt för att förlänga den njutningsfulla stunden i sängvärmen. Överlycklig kilade hon upp och hämtade en Bamsetidning och kröp sedan upp i sängen igen.
 
– Lägg dej nel mamma! Ida´ läsell ja´ föl dej…
 
Aaahhh… så skönt att ligga där och smålura lite, blunda och lyssna på de äventyr Bamse och hans vänner ständigt ger sig i kast med…
 
 
 
Någon liten här i huset håller på att bli stor…