En fredag …
 
… av blandad kompott…
Precis som livet är tänker jag, blandad kompott.
 
En fredag då man både kan oroa sig för världens finaste, vara ledsen, gråta tillsammans med någon som mist någon, trösta, fundera, grubbla, gråta och oroa sig lite till…
 
Men också en fredag där man ler, skrattar och njuter.
Njuter av att helt otippat svänga förbi bageriet med äldsta hjärtat för att köpa godsaker. Sedan kan man fortsätta njuta då man hämtar yngsta hjärtat efter skolan och hela korridoren kokar av kramar, pussar och kärlek mellan bästa vänner. Så blir man varm i hela kroppen när lilla hjärtat har bakat frallor på hemkunskapen och är så stolt att hon spricker när hon visar dem och förklarar att man faktiskt hade en halv deciliter vit mjölk i dem. Puh, tänker vi, att mjölken ändå var just vit. Sedan kan man skratta så man nästan trillar omkull när yngsta hjärtat brottar ner äldsta hjärtat och säger att hon älskar hennes hjärna – ordet ”hjärna” uttalas då på bredaste skånska för så gör man minsann i söndagens ”Bacillakuten”. 
 
Efter det kan man fortsätta njuta av fika i solen med bästa flickorna som tycker så mycket om varandra att de verkligen inte kan sluta pussas. Att sedan spela fotboll på gräsmattan, utan jacka, gör också att man ler fast man ligger under oavsett hur många mål man faktiskt gör – på riktigt. När sedan fina mellanhjärtat kommer hem och bara vänder för att gå ut och åka longboard för att det är vår, då ler och njuter man lite till.
Fast man egentligen är både ledsen och orolig.
 
Vilken tur att man kan vara alla känslor på en och samma gång…
 
 
 
Själva livet är verkligen en blandad kompott…