Dagen då lilla H…
 
… var lite magsjuk en stund på natten…
 
Men som vanligt (peppar, peppar) repade sig snabbt.
Som vanligt blev det bara en liten ”släng” av det sjuka. Så är det oftast med lilla H. En liten släng, sedan piggar hon på sig
 
Både mamman och pappan fick lite panik då magsjukan gästade oss vid halvfemsnåret i morse. Främst för att magsjuka är bland det värsta man vet, men också för att mamman har så tokmycket i skolan och blir med extrauppgifter vid varenda frånvarotimma (som hon inte vet när hon ska hinna ikapp med) och pappan som också har tokmycket de närmsta dagarna. Ekonom som han är, är månadens första dagar bland de sämsta att vara borta.
 
Mamman och pappan som sovit för lite i flera år, blev galet nog snudd på osams tidigt på morgonkvisten för att vi inte visste hur vi skulle lösa en vecka med magsjuka och inte var överens om vems åtaganden som egentligen var viktigast, etc etc. Dumt, javisst. Men med på tok för lite sömn i kroppen och med mycket stress och press för än det ena än det andra är det lätt att halka in i irritation. Extra dumt vid sexsnåret på morgonen. Och framför allt galet onödigt med tanke på att det tycks vara just en ”släng” och inte magsjuka-som-kommit-för-att-stanna-en-vecka-typ.
 
Dagen blev bra.
Mamman och pappan var överens om att mamman skulle stanna hemma idag.
Efter lite vila i soffan har Hedvig orkat spela yatzy, fotboll, handboll och ja, dagen har varit ungefär som en ledig dag. Med små pauser i soffan då och då. En liten stund har vi också varit ute och spelat fotboll och Hedvig passade på att bjuda på pizzafest – med plastpizzabitar – i lekstugan. Väl i lekstugan blev det också plöltsligt extremt viktigt att ta in och tvätta av dockornas stol. Så det gjorde vi. Nu är den inomhus och har blivit Folkes.
 
Med andra ord är detta också dagen då Folke fick en egen stol…