När den tropiska värmen som mamman tokälskar…

… är högst närvarande …
Då kan det kännas märkligt att gå och jobba.
Det kan kännas märkligt i hela mammahjärtat att, efter många veckors ljuvlig semester, vara den som först stiger upp, koka sitt kaffe och sitt ägg och sedan sitta stilla med havsutsikt, i en tyst, sovande båt för att strax gå iväg till arbetet.
Ett efterlängtat sommarjobb för en student som mamman, ja visst. Men också hysteriskt kluvet då hon ständigt vill vara med familjen. Hon stillar sin kluvenhet på morgonkvisten genom att förbereda matsäck till lilla H och kompis-Johanna och likaså ryggsäck till sommarens seglarskola nummer två.
Yrvaken liten H tittar upp precis innan mamman ska gå, sedan bäddar mamman ner henne hos storasyster – som säkert blev väckt strax därefter.
Väl på jobbet blir det fullt upp och mamman får göra en av de saker hon älskar mest. Skriva. Tänk om jobbet inte varit så kul som det är, då hade hon dött av hemlängtan. Men nu är det så roligt att det går att fokusera, går att vara ”här och nu” och att vara lugn med att hon kommer hem igen. Och får pussa och krama de fina i familjen som finns hemma. Lite utspridd är familjen så här på sommaren. Men i alla fall…
Väl hemma väntar dopp i salta havet med redan saltstänkt liten H, skratt, fniss, middag, stilla prat med pappan och en lustig känsla av semester – igen! Mamman är plötsligt ledig imorgon, dag nummer två på efterlängtade sommarjobbet…
❤️
Vissa dagar är det lätt att känna sig rik…