Så här sista dagen på jullovet…
 
… känner vi oss alla så trötta…
 
Det borde vara tvärtom.
En vän till mig sade att det är konsekvensen av att göra ingenting, och det är nog sant.
Sällan har jag latat mig så mycket i mitt liv som just detta jullov. På gott och ont. För just nu kan jag inte för mitt liv förstå hur jag ska uppbåda kraft att ta tag i hela vardagsruljansen som sätter igång imorgon. Hur göra liksom?!
Men jag löser nog det. Det brukar i alla fall lösa sig och alla bitar tycks på något vis ändå alltid falla på plats.
 
En liten tur till torget tog vi idag, lilla H och jag.
Som student behövde jag köpa nytt anteckningsblock och som student har jag skjutit upp det till sista dagen.
Torget kan vara en pärs med Hedvig som faktiskt avskyr att gå i affärer. Men det kan också vara väldigt trevligt att strosa på torget tillsammans med henne. Jag vågar påstå att det till största delen beror på hennes humör. Idag hade vi väldigt trevligt. Jag fick utan problem titta i några andra roliga butiker också. Visserligen hade jag lovat leksaksaffären som sista anhalt, men i alla fall. I leksaksaffären är dessutom oftast roligt att vara tillsammans med Hedvig. Där finns ett piratskepp hon rackarns gärna vill ha. Det är väldigt långt kvar till födelsedagen och Hedvig har tömt hela sin spargris för att se om hon har pengar tillräckligt. Men nej, det fattas 400 kronor…
 
Nu är inte Hedvig den som hänger läpp för det, även om jag ser hur hon bara längtar efter skeppet. Vi fortsatte att ha trevligt, de 400 kronorna som saknas till trots. Vid ett tillfälle sade jag till Hedvig att det var väldigt trevligt att gå på torget tillsammans med henne just idag. Då smög sig den lilla mjuka handen in i min, hon tittade på mig medan hon log och sade:
 
– De äl välli´t tlevlit me dej också mamma…