Någon liten är…
 
… nöjd i kväll…
Mycket nöjd!
 
Ja, inte nöjd över att pappan är bortrest så klart.
Men ändå väldigt nöjd. Väldigt nöjd över att få somna ”hemma hos mamma” när pappan är bortrest.
Så gör vi nämligen här i huset. Annars somnar lilla H i sin egen säng, och kommer närhelst hon vill på natten. Det kan vara på kvällen vid sisådär elvasnåret också för den delen. Men inte ikväll. Ikväll sover Hedvig över ”hemma hos mamma”. Jag älskar det uttrycket: sova över hemma hos mamma…
 
Hon säger kloka saker, lilla H.
Enkla saker, enkla slutsater, men ack så kloka.
Som i morse. Då vaknade den unga damen och var tvär och ilsk redan då hon slog upp ögonen.
Efter idoga försök av mig att lätta upp stämningen gav jag upp. Istället konstaterade jag högt att Hedvig måste ha vaknat på fel sida just idag. Då stannade hon upp, tittade en stund på mig medan hon tänkte. Sedan sprang hon in i sovrummet, klappade på min sida av sängen (där Hedvig alltid vaknar) och ropade på mig.
 
– Nej mamma! Häl vakna´ ja´! De´ äl inte fel sida. De´ äl lätt sida…
 
 
Sant! Visst hade hon vaknat på rätt sida…