Fredag är alltid…
 
 … fredag på något vis …
 
En fredag för mig innebär ett avslut och en summering på veckan i skolan.
Idag, ett avslut och en summering av både det bättre och det mindre bättre slaget. Å andra sidan kan ju inte allt vara på topp – jämt.
 
En fredag för mig innebär också att jag slutar tidigt, och då följaktligen att jag kan hämta lilla H tidigt.
Idag gick vi på café. Vi gick på café med vår fina vän Ingela. Folke var också med. Folke är Hedvigs docka.

Hedvig var först på väldigt gott humör. I alla fall tills Festisen och chokladbollen var slut. Sedan ville Hedvig åka hem. Jag ville inte åka hem. Jag ville gärna fortsätta fika och prata med världens bästa Ingela. Hedvig ville inte det. En konflikt uppstod. Vi löste vår konflikt genom att Hedvig fick spela på min telefon, och genom att vi följde hennes önskan och inte pratade mer med henne. Alla sätt är bra tänker jag. Jag fick en pratstund till med en av de klokaste människor jag känner, jag fick tanka lite energi, Hedvig fick spela – massor – och hon fick vara ifred precis som hon ville. 
 
Så åkte vi hem.
Ena tonåringen gav sig iväg. Hedvig gjorde läxa med stor iver. Jag är förundrad över att hon även en fredagseftermiddag tar sig an sina läxor med största iver och nyfikenhet. Jag är förundrad och fascinerad över att hon ännu finner läxor så fantastiskt roligt. En annan tonåring hämtades vid bussen. Vi åkte till sushirestaurangen och förundrades över att en spilld kaffefläck på en trist furubänk kan se ut precis som en älg. Helt obegripligt. Sushi inhandlades och middag intogs. Ganska tidig middag, tända ljus, jag, en tonåring och en liten H. Fantastiskt mysigt. Bollibompa och popcorn. Saft eller ett glas vin – helt beroende på ålder. I kväll var det saft till två och vin till en.
 
Så kände jag plötsligt att jag inte står ut med en enda fredag till med På spåret. Inte en fredag till.
Jag kom på att vi har en film som Hedvig aldrig har sett. Hon har inte ens öppnat plasten kring filmen. Ingen ny film, inte alls. Hajar som hajar. Men ny för oss. Ludde var då på språng till en kompis för att lana och jag frågade Hedvig om vi inte skulle ha en tjejkväll och titta på film, och kanske äta ännu mer popcorn. Hon var på. Hon upplyste mig dock om att vi inte skulle ha tjejkväll, utan tjejmys. Gott så…
 
Vi kikade på film, åt massor av popcorn och när klockan var 21 orkade inte lilla H mer.
 
– Mamma… fål ja´ sova mitt i tjejmyset…?
 
 
 
Nu sover lilla hjärtat, huset är tyst och jag toknjuter…