En sådan där lördag…
 
… när man inte gör så mycket fast man ändå gör en hel del…
 
En sådan där lördag som är som bäst.
När man skrotar runt i pyjamas ett bra tag och pappan fixar och trixar med huset.
En sådan dag där lilla H och mamman hjälps åt att fixa i Hedvigs rum. Där är så mycket som behöver plockas undan för att man vuxit ifrån det, och där är så mycket som borde kunna slängas. Och lilla H är så ivrig att slänga saker så mamman måste hejda henne så att favoritleksaker inte slängs av bara farten.
 
Så kommer mormor och morfar och hjälper oss att få bort lite ogräs och mossa längs kanten mot gatan. Då bakar lilla H och mamman semlor som vi sedan bjuder mormor och morfar på. Utomhus. Det var nästan så att man kunde låtsas att det är vår. Fast det inte alls är det. Och Hedvig fick sitta bredvid morfar och tala om för honom hur himla gullig han är och undra lite varför han är gammal. Och morfar kunde inte riktigt svara på det men njöt av att sitta bredvid lilla H och mumsa hemgjord semla.
 
Så kastade vi frisbee och spelade fotboll och det var så skönt att bara vara ute.
Hedvig ordnade ett ”mack-kalas” i lekstugan som mamman och pappan blev bjudna på.
Vi fick plastmackor med gräs på, låtsaskaffe och låtsascola. Till efterrätt fick vi varsitt låtsatsägg och där satt vi och låtsades att det var jättegott och det var så mysigt alltihop.
 
Storasyster spelade match och vi hejade på.
I samma lag spelar Hedvigs kompis Johanna och Hedvig hade plötsligt sina två bästa tjejer framför sig på samma gång. Det var så mysigt att hon blev alldeles fnittrig. Johanna har varit på semester och Hedvig har längtat så mycket. Så mycket att hon i pausen rusade ut på planen och kramade Johanna innan hon skulle taktiksnacka med laget. Så kom Hedvig på att hemma har nog pappan klivit in i bastun och det blev det så svårt. Skulle hon stanna och heja på SHK, eller åka hem och hinna basta en stund med pappan som är så himla lördagsmysigt? Tio minuter innan matchen var slut gjorde hon sitt val och ville åka hem. Vi missade att Ebba då gjorde sista målet men Hedvig tänker att det gjorde hon för att Hedvig hade hejat så mycket på Ebba innan hon åkte hem. Pappan var kvar i bastun när vi kom hem så en sväng in i dit med Bamsetidning och vattenflaska hann hon också med. 
 
Snart ska vi äta middag med ”gulsås” som Hedvig och pappan tokälskar.
Sedan skattjakt för att hitta sitt lördagsgodis och förmodligen poppar vi lite popcorn innan vi sjunker ner i soffan.
En sådan där lördag när man inte gör så mycket men ändå tycker att den är så bra…
 
 
En lördag när den är som bäst…