På fredagar och lördagar…
 
… får ”man” vara uppe länge här i huset…
 
För lilla H:s del innebär det att hon lägger sig absolut senast 21.30. Det är att vara upp jättelänge! För hennes del innebär det också att man inte får höra saga. Man måste liksom välja: saga eller vara uppe länge. 
 
Hedvig har har löst det fenomenalt – så klart!
Hon har helt enkelt bestämt att vi på fredagar och lördagar istället berättar varsin saga. För varandra. På något underligt sätt har hon vunnit igen. Jag bara förstår inte hur hon lyckas – gång på gång!  Men hon gör det! Hon gör det med bravur. Ikväll fick jag höra sagan om Tor och Oden:
 
En dag, ville Tor gå och bada. Tor frågade sin mamma om han fick gå och bada. 
– Det får du, sa Tors mamma.
Tor gick till sin kompis Oden. Han ringde på dörren ”Pling pling” sade den.
– Men hej, sa Oden. Vad vill du?
– Jag vill gå och bada med dej, sa Tor.
– Jag måste fråga min mamma, sade Oden.
– Okej, gör det, sade Tor.
 
Odens mamma sade att han fick bada med Tor. De gick till poolen. Tor hoppade i. Inte Oden.
– Hoopa i då, sa Tor.
– Ja, ja! Jag skaaaaa! sade Oden.
 
Oden hoppade. 
–  Vart tog du vägen? sade Tor.
– Öh… Jag missade poolen, sade Oden…
 
❤️