Jag önskar vi var indianer…
 
… hela bunten…
 
I vissa avseenden i alla fall. Inte i alla.
Indiankulturen/kulturerna står för både gott och ont som alla andra kulturer.
 
Häromdagen fick jag en kommentar på inlägget Jag fick anledning att fundera… 
En kommentar som gjorde mig varm i hjärtat och som för en stund fick mig att önska att vi var indianer allihop.
I kommentaren läste jag att om ett alldeles särskilt litet barn föds i en viss indiankultur, kanske i flera, väljer människorna att se det lilla särskilda barnet som ett heligt barn. Ett heligt barn som den store anden har en särskild avsikt med…
 
Kanske för att påminna stammen om mänskliga drag som empati och kärlek…?
 
 
 
Tack Matti för en tänkvärd kommentar…
 
 
 
(Jag har googlat men inte funnit något om detta. Vill gärna läsa mer…)