Idag var en sådan dag…
 
… då lilla H var krasslig efter febrig natt…
 
En febrig natt där man hux flux fick sitta i mammans knä och dricka iskall jordgubbssaft och prata om hur det känns att veta att man missar fotbollsträningen. En febrig natt, som ändå inte var tokfebrig, där man somnade om tätt, tätt intill mamman efter Alvedon, jordgubbssaft och prat om ditten och datten.
 
Mamman fick aningen panik på morgonen då dagen idag var veckans absolut sämsta dag att vara borta från skolan. Pappan fick också lite lätt panik på grund av något viktigt på sitt arbete just idag. Vilken tur då att man har världens bästa mormor alldeles nära. Vilken tur då att Hedvig blev glad när jag berättade att mormor skulle komma. Det känns inte bra att inte vara hemma när ett av ens små hjärtan är krassligt. Inte alls bra. Men, det var ändå okej – lilla H var feberfri i morse, åt sin gröt med god aptit och har nog satt mormor i lektagen mest hela dagen.
 
Så kom mamman hem och mormorn gick.
Lilla H kände sig inte sjuk mer och ville spela fotboll. Blankt nej på fotbollsträning dock så vi körde fotbollsmatch i hallen, storasyster, lillasyster och jag. De två i ett lag – så klart. Hur många mål jag än gjorde ledde deras lag konstant. Det är något med matematiken där som jag inte förstår.
 
Idag är också dagen då lilla H, då Ebba låg i hennes knä, undrade varför Ebbas öra var sönder.
 
 
– Äl ditt öla söndel…?
 
’– Nej, mitt öra är inte sönder.
 
– Jo, de´ äl de´!
 
– Nej, det är det inte.
 
– Jo! De´ äl ett hål däl! Se sssccchhhälv!
 
– Men, det ska vara ett hål i örat.
 
– Va´?! Ska de? Valföl då?
 
– Så att man kan höra.
 
– Hal ja´ de´?
 
– Ja, alla har det.
 
– Va´!!!
 
 
Idag är dagen då storasyster packar, packar om, packar upp, packar ner igen och känner lite frustration över att hon faktiskt inte vet vad hon ska packa. Hon tar tåget til Stockholm imorgon för att shoppa, se/uppleva Aviciis konsert och bara ha så kul.  Idag är också dagen då lilla H intog massagefåtöljen medan hon tittade på Bolibompa, då pappan skickades iväg att köpa läcker frukt och vackra tulpaner – igen – eftersom vi har visning av huset i morgon – igen. Jag måste också erkänna att det idag är dagen då jag var ironisk och tackade för blommorna pappan kom hem med, samtidigt som jag kanske slängde fram en hint om att det var väldigt läääääänge sedan han köpte blommor till mig. Så fort jag hade sagt det ångrade jag mig. Jag visste ju vad han skulle svara.
 
– Detsamma…
 
Och det var ju sant, väldigt sant, så då kunde vi skratta åt det och fortsätta vår lite knasiga onsdag, som jag på något vis hela dagen trott varit tisdag.
 
En onsdag där Kronprinsessan Viktoria skymtades på tv:n då Kungen meddelade att prinsessans Madeleines dotter heter Leonore Lilian Maria, och Hedvig utbrast:
 
– Titta mamma! Däl äl min kompis!!! Viktoria!
 
 
 
Vi hoppas att febern bara gjorde en snabb visit här i huset…