Att vara med lilla H…
 
… en hel skoldag – det är livskvalité…
 
Att se henne stolt vara samlingsvärd just den dagen jag var med är härligt och roande.
Lite generad, men mest övertygad om sin egen förträfflighet läste hon upp dag, datum, månad och år. Hon checkade av vilka barn och pedagoger som var på plats, vem som eventuellt var sjuk eller ledig. Vidare ett återberättande av vädret, som igår var grått, regnigt och allmänt trist. Hedvig valde ändå att sätta upp en sol på tavlan.
 
– Ja´ vill ha sol…
 

Idrott är verkligen Hedvigs starka sida och på idrottslektionen, liksom på alla andra fysiska pass, kämpade hon på likt en Duracellkanin. Det förvånade mig inte. Vad som däremot förvånade mig var att hon faktiskt låg stilla på en madrass då det i slutet av lektionen var en avslappningsövning! Ser henne sällan så avslappnad och för ett ögonblick tänkte jag att det kanske är avslappning jag ska föreslå de gånger jag bara inte vill leka mer?
 
Att få äta mat i den nyinvigda skolmatsalen Rattatoj är en ynnest.
Jo, detta är en skola som serverar god mat. Samtliga gånger jag ätit där har maten varit riktigt god, och då tillhör jag skaran lite-petiga-med-maten-människor. Dessutom en salladsbuffé som får en sådan som mig att jubla. Ugnsstekt makrill (som jag var ytterst tveksam till), kokt potatis – helt utan det skinn som annars kännetecknar ”skolmatsalspotatis”, och stuvad spenat. En mängd olika vatten att välja på om man inte är sugen på mjölk. Vatten smaksatt med gurka, apelsin, citron, mynta, blåbär… you name it!
 
Slöjden… åh, säger jag!
Äntligen fick jag se pallen som Hedvig jobbat med i flera månader.
Jag fick se hur hon med skruvdragaren (tror jag det heter) drog fast skruvar, hur hon limmade ”pluppar” som hon sedan satte tvingar på. Istället för att vänta på att ”plupparna” skulle torka en vecka, hämtade Hedvig nya träbitar som hon sågade och fixade och trixade med. Vips så hade hon gjort sig en rymdraket med tillhörande fjärrkontroll! Fantasin är i topp hos den unga damen som vi kallar lilla H…
 
 
Gårdagen var en sådan dag som igen gör att jag känner mig rik…
 
 
 
 
 
 
 
      
Räknesaga:
Det var en gång tre nallar.
De lekte i på lekplatsen.
Stora nallen gick vilse i skogen.
De andra var på framsidan av stubben.
Hur många nallar var kvar?