Jag är inte uppvuxen med…

… halvfabrikat …
Man skulle kunna säga att jag är uppvuxen helt och definitivt utan halvfabrikat.
Det betyder inte att jag tycker det är fel med halvfabrikat.
Det betyder bara att jag själv helt enkelt inte tycker särskilt mycket om sådan mat, och därför genom åren gjort den mesta maten från grunden. Därför kände jag mig en aning chockad då jag träffade pappan här i huset en gång i tiden och han på fullaste allvar menar att Mamma Scans köttbullar är godare än hemgjorda. I många år trodde jag att han drev med mig. In i huset kom de färdigköpta köttbullarna. Inte Mamma Scans dock, bättre finns ändå.
Så dyker hon upp i våra liv för snart tio år sedan, lilla H.
Lilla H som älskar köttbullar och potatismos. Jag insåg att jag inte kommer hinna producera vare sig köttbullar eller potatismos i den takt hon slukar det. Vi skulle haft en ”farmor på höga berget” som Bamse har! 
Så medan köttbullarna – de färdiga små delikatessaktiga – gjort sitt intåg i huset sedan flera år tillbaka har nu pulvermoset också gjort entré. Hujedamej…
Det är verkligen vidrigt om du frågar mig, men lilla H gillar’t.
Potatismos på färskpotatis funkar ju inte. Funkar absolut inte.
Så jag serverar pulvermos, delikatessköttbullar och lingonsylt till frukost numer. Det känns sådär men lilla H är lycklig och tycker att hennes mamma gör världens godaste frukost…
Tror minsann att pulvermoset är här för att stanna…
❤️
En av oss äter, vi andra avstår…