En blivande konstnär…
 
… är född …
I alla fall om man får tro lilla H.
 
Det är nämligen hon som är den nya konstnären. Det är nämligen hon som från och med idag tänker träna på att måla varje dag – så att hon blir lika duktig som Lars Lerin, typ.
 
Idag har vi varit på akvarellkurs, lilla H och jag. På Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Där Lars Lerin just nu har sin fantastiska utställning.
 
Dagens akvarellkurs ordnades av Svenska Downföreningens lokala nätverk och det var så himla roligt. Både om du frågar mig och om du frågar lilla H. I två hela timmar fick vi förlusta oss. Med tre färger.
Tre färger!!!
 
Jag fattade först ingenting, okonstnärlig som jag är. Det visade dig dock att vi kunde blanda alla färger som finns med bara dessa tre färger. Döm om både min och Hedvigs förvåning när färgerna smög fram, en efter en.
 
Först skulle vi måla en plats vi varit på och som vi tycker om. Hedvig målade hav, hav och hav. Så klart! Hon har ju bott på havet hela sommaren, nästan i havet har hon bott med allt sitt badande  och hoppande och dykande.
 
Sedan ville Hedvig måla en plats till som hon tycker om. Hon målade seglarskolan, för den älskar hon berättade hon för vår konstnärspedagog Linnea. En röd u-båt med mast, omgiven av hav, hav, hav
 
Så ville lilla H måla någonting hon tycker mycket om. Ingen plats, bara någonting. Då målade hon Ebba och Ludde. Ebba med guldlockigt här och Ludde med armarna upp i vädret för att ”han är så himla rolig hela tiden”…
 
Kärlek…
 
❤️
 
 
Lars Lerin får  nog akta sig – han har en framtida konkurrent…