Vi har en ny situation…
 

 
… här i huset…
Nämligen den att mamman inte alltid är hemma först, hemma mest etc. Med det följer att mamman inte längre alltid hinner handla, tvätta, städa och laga mat. Inte ensam i alla fall. Mamman är borta hela dagarna nu. Mamman har börjat plugga och mamman tycker det är galet kul.
En omställning blir det, för alla och envar. Jag vet inte vem som har det jobbigast med det, egentligen. Ibland tänker jag att det är Ebba och Ludde som får ta mer ansvar än tidigare. Rättare sagt får de ta det ansvar som är överenskommet, egentligen, men som det tummas på. Ibland tänker jag att det är lilla H som har det jobbigast då hon nu får lite längre dagar på fritids och inte ser sin mamma riktigt lika mycket längre. Å´ andra sidan älskar hon fritids och blir ofta galen på sin mamma så kanske hon inte har det så jobbigt ändå. Sedan tänker jag att det kanske är jobbigast för pappan som plötsligt får svänga in på Ica och storhandla en dag efter jobbet, eller kanske plötsligt laga mat till hela familjen fast han ogillar det mycket och inte anser sig vara särskilt duktig på det. Men, handlar han själv köper han många goda saker och maten han lagar blir alltid god så kanske han inte har det så jobbigt han heller. Nej, jobbigast är det kanske ändå för mamman…?
Mamman som brukar ha stenkoll på middagsmat, tvätt, handling, städning, utflyktsmåltider, gympapåsar… you name it. Det är inte så att hon har tappat kollen, nej då. Men plötsligt finner hon sig själv packa en gympapåse klockan  23.14 för att sedan hänga en tvätt klockan 23.32 och slutligen sätta på en ny tvätt vid sisådär klockan 23.43. Den sistnämnda hänger hon morgonen därpå, ungefär klockan 06.17…
Så här tycks veckorna vara här i huset numer. Mamman klagar inte, inte egentligen. Det är så fantastikt roligt att gå i skolan och äntligen läsa det man vill. Mycket energi kommer av det som är roligt, så veckorna kommer nog att passera med hyfsad koll ändå här i huset. Vi är ju många som kan hjälpas åt.
I eftermiddags blev det dock lite knepigt för mamman. Hon skyndade sig att bli klar med en uppgift i skolan, för att inte ligga efter imorgon. Imorgon skall mamman och pappan på möte med rektorn varför mamman kommer att komma senare till skolan. Nåväl, hon skyndade sig och kunde gå lite tidigare än vad som var tänkt. Hastade ut till bilen och körde i racerfart till posten för att hämta körkortet hon förnyat. Hon tittade på klockan och insåg att om hon lägger i en turboväxel hinner hon helghandla på Ica innan den avtalade tiden på Synsam.
Tack Gud för turboväxeln som gjorde att mamman sladdade med kundvagnen i gångarna på Ica, ivrigt rafsande i hyllorna. Effektiv som få vid bandet i kassan och vips så befann hon sig på parkeringen där hon liksom hystade ner kassarna i bagaget. Vidare mot Synsam och jo, hon hann i tid dit också. En effektiv optiker gjorde att besöket var avklarat på 20 minuter. Under dessa 20 minuter hann mamman också fråga hur vi skall göra med lilla H:s glasögon som plötsligt tycks ha för korta skalmar. En beställning på nya skalmar fixades på två röda sekunder.
In i bilen och tjoff så var mamman hemma. Hon packade upp de fyra matkassarna, samtidigt som hon småpratade med Ludde om hur hans dag varit. Torktumlaren tömdes, tvätten hängdes och ny sattes på. Nej förresten, en ny tvätt sattes inte på. Mamman kom nämligen i sista stund ihåg att lilla H:s handduk och baddräkt går i den röda kulörten varför hon väntade med den tvätten. Hedvig var på simskola med pappan och tvätten fick sättas på då de kommit hem, tänkte mamman.
Efter detta lagade mamman middag, en enkel sådan förvisso. Samtidigt som hon lagade mat och dukade gick hon även ut till trädgårdslandet för att se hur stora gurkorna blivit. Hon konstaterade att de blivit groteskt stora, sms:ade sin mamma och bad henne göra något gott av dem. Mammans mamma är nämligen en hejare på att lägga in gurka.
Sedan tog det stopp! Ingen Hedvig hemma och mamman visste inte vad hon skulle göra med denna oväntade lilla stund av ensamhet. Jo, Ludde var hemma men han befann sig en våning upp, online och med headset på. Hyfsat okontaktbar. Mamman som njuter av ensamhet, egentligen, stod handfallen. Hon visste inte vad hon skulle göra av sig. Förstrött tog hon lokalblaskan och satte sig vid köksbordet och bläddrade. Bläddrade, inte läste. För inombords kände hon sig lite förvirrad. Himmel och plättar, lilla H och mamman är ju snudd på alltid tillsammans. Särskilt när de är hemma. Men nu var mamman hemma och inte lilla H.
Ett lugn infann sig i mammans kropp först när bilen med pappan och lycklig Hedvig svängde upp på garageinfarten.
Ordningen var återställd…
 
 
Av fotot från simhallen att döma ser i alla fall Hedvig ut att njuta…