Söndagsdisco…
 
… is da shit…
13 barn som lite småblygt sitter i ring när paketen öppnas, för att sedan kasta sig ut på dansgolvet och dansa sig genomsvettiga till en salig blandning av musik. Alla låtar önskade och tillagda på Hedvigs-disco-Spotify-lista av lilla jubilaren själv.
13 barn som sedan, med mössa nedragen över ögonen, försöker sätta knorr på grisen. Alla dessa barn gav sig sedan återigen i kast med musiken.
13 dansanta vrålhungriga barn slår sig sedan ner vid bordet, dricker litervis med saft och slukar en, två, tre och någon till och med fyra korvar. Som för att fylla på energi liksom.
13 återigen danssugna barn intar dansgolvet än en gång. Snurrar, hoppar, vickar på rumpan och skrattar. Framför allt skrattar alla de 13 barnen. De föräldrar som finns på kalaset mår som bäst i själ och hjärta när de tittar på 13 lyckliga barn.
13 lyckliga och ännu mer svettiga barn jublar när glassen serveras med smarriga och galet onyttiga tillbehör såsom strössel, chokladsås, kolasås och minimarsmallows.
12 skrattande barn sjunger Ja må hon leva så det rungar i lokalen.
1 liten tjej står upp på stolen, njuter av skönsång och av att vara dagens lilla jubilar.
Den lilla tjejen fattar tag i handen som sträcks ut mot henne. Handen är Emils och Hedvig ler och blåser ut alla de nio brinnande ljusen i ett andetag.
 
Hurra, hurra, hurra HURRAAAAAA….
 
 
En liten tjej somnade som en stock igår kväll…