När man får fint besök…
 
… av älskad liten kompis Viktor…
Då är fredagslyckan gjord. Då kan det hända att liten H och liten V leker och leker – och leker lite till. Så där himla mycket att det blir svårt att somna fast timmen är sen. Det kan vara svårt att somna för att man haft så himla kul och bara längtar alldeles jättemycket efter att få vakna på lördagen och leka ännu mycket mer.
När man så vaknar på lördagen och har sovit på tok för lite så kan det lätt bli fel emellanåt när man leker. Det kan bli fel för att man är så trött så att man knappt orkar med sig själv. Mitt i allt det roliga vill man plötsligt ha samma leksak, till exempel en simpel pappersrulle ifrån en rulle hushållspapper. Om ni visste vad en pappersrulle kan betyda en dag då man är så trött att man inte vet vart man ska ta vägen. När en pappersrulle tillfälligt lägger sordi på leken kan det vara fantastiskt bra att lilla V är så stor att han inser det kloka i att låta pappersrullen vara. Kanske lär lilla H något av det, en dag då hon inte är så trött?
Att få ta en promenad i skogen, hoppa över stock och sten, det kan vara mycket trevligt även en trött dag. Hoppandes över stock och sten glömmer man liksom av hur trött man egentligen är och ingen behöver bli arg eller bryta ihop. Inte förrän man kommer hem. Då kan det kännas som att man behöver bryta ihop över att indianspjut som plötsligt båda vill ha. Först till kvarn, och den andra bryter ihop…
Just då kan en mamma eller två känna att de nog måste fixa lunch och fylla på lite energi i de små kropparna. Så gör vi och energin och skratten kommer tillbaka. Energin kommer tillbaka så mycket att den räcker till lek, skratt och flams hela vägen fram till mellanmålet, och efter det räcker den ännu lite till.
Lilla H och jag har haft en toppenfredag och en toppenlördag tillsammans med världens bästa Viktor och världens bästa Torunn. Vänner, stora som små, ger så mycket energi…
 
 
Det är tomt i huset nu när de har åkt, och vi längtar tills vi ses igen…