Höjden av lycka…
 
… måste vara att få träffa sin idol…
I lilla H:s fall Isabelle från barnprogrammet Fixa rummet. Det är Hedvigs absoluta favoritprogram och hon leker Fixa rummet i ett kör, hon ritar Fixa rummet i lika många kör. Numer är Anna programledare för favvoprogrammet. Hon är också kanonbra, absolut. Dock slår hon inte Isabelle i Hedvigs ögon. Isabelle is the one and only och Hedvig är fullt och fast övertygad om att hon en dag kommer att kliva över vår tröskel och fixa ett Spidermanrum till henne. Vi försöker tona ner denna övertygelse eftersom sannolikheten att just Isabelle kliver in här och fixar just ett Spidermanrum till Hedvig är relativt liten.
 
Så idag gjorde vi ett besök på Villa & Hem mässan. En vild chansning med liten H får jag säga. Kan gå bra, kan bli katastrof. Det är inget man vet i förväg. Aldrig någonsin vet man i förväg. Det gick… tja, relativt bra i alla fall. Förutom några rymningsförsök och förutom att hon satte sig bakom ratten i en låg, grön och faktiskt skitcool sportbil – som var på!!! – gick det helt okej. Hon fortsatte gårdagens pratande med kreti och pleti, klappade på alla bebisar hon såg och upplyste oss om att en så´n, just en så´n bebis, önskar hon sig minsann. Där fanns åtminstone tre företag som demonstrerade sina massagefåtöljer – Hedvig satt i varenda en. Jag nöjde mig med en och funderar nu extremt, otroligt, väldigt mycket om inte det vore något för familjens onda nackar. Hedvig träffade också en livs levande dammråtta! Jo, det är sant! En stor, läskig dammråtta!
 
Strax efter att vi kommit in på mässan står hon där! Liksom, bara rakt framför oss! Fantastiska Isabelle! Sig så otroligt lik från tv. Åh! Hedvig visste inte riktigt vad hon skulle göra av sig, så glad blev hon. Herre Gud, himmel och pannkaka och där var hon bara. Snabbt tog Hedvig kontakt och snabbt var hon och Isabelle igång att fixa ett eget rum. Klippa till golv och klippa till väggar. Lägga tak och limma med limpistol. Pappan, som sällan är just pysselsugen om än att han är en fena på det mesta, gick en sväng medan vi gick loss på fantasihuset.
 
Fantasihuset som visade sig bli ett riktigt spökhus och som Hedvig har gjort färdigt här hemma under eftermiddagen. Spökhuset rymmer mumintroll, lilla My, pumpor, spindlar, spöken, katter, skelett och en hängande spindel. Kika på fotot och notera allt hemskt låtsasblod som rinner från skelettet. Undrar någon så kan skelett visst blöda, i alla fall i ett läskigt spökhus. Ta gärna en extra titt på väggen där lilla H målat Jesus på korset. Till höger om honom kan man se att han ropar ”Ooooooo” för det gör ju så himla ont att bli uppspikad på korset. 
 
Lilla H har lagt ner hela sin själ i detta fruktansvärt hemska och skrämmande spökhus, och hon kommer att ge bort det! Jag kan ännu inte avslöja till vem, men en gåva det är det. Hedvig hoppas att mottagaren blir så rädd så att denne får hicka…
 
 
Nu pratas det ännu mer om att Isabelle ska komma hem och fixa ett Spidermanrum…
 
 

 
Huset i sin helhet
 
 
      
Massage och dammråtta