Den här bilden…
 
… tillägnas Caroline…
Caroline som läser bloggen, som enligt henne själv är en Hedvigbeundrare och som kommenterade så roligt igår.
Caroline lade märke till att Hedvig på bilden från skogspromenaden igår inte hade sina nästan-varje-dag-flätor i håret. Caroline undrade om hon inte kan få se en bild på lilla H i utsläppt hår, och visst kan hon det.
Hedvig vill gärna ha flätor, nästan varje dag. Flätor är dessutom en himla praktisk frisyr. Särskilt om man har en mamma och en pappa som avskyr, verkligen avskyr, kladd och klet. Har man flätor i håret blir mängden matrester hyfsat begränsat till topparna. Inte så att hon kladdar särskilt mycket, lilla H. Hon ogillar också kladd, ganska mycket i alla fall. Men om man sitter vid matbordet och vänder och vrider huvudet åt alla håll och kanter när man pratar och babblar med de andra runt bordet, då händer det att håret liksom slänger med och hamnar på tallriken. Då är det bra med flätor.
Idag gick dock lilla H till skolan med ”uuuupsläppt” hår – på eget initiativ. Kanske gjorde en ny tröja och nya strumpor som hon fått av mormor sitt till? Jag menar, med lite nytt kan man ju plötsligt få för sig att göra ännu mera nytt…
 
 
Så Caroline, det här är lilla H i ”uuuuupsläppt” hår…