Alltså…
 
… det där med att kunna själv är ju så himla viktigt…
Alla kan ju inte kunna allt, men alla kan något. Alla kan egentligen massor av saker, även om man inte kan det som vissa andra kan. Men så kan man ju själv saker som vissa andra inte kan. Det är fint. Fint och bra för egot.
Lilla H kan miljoner saker. Nyss har hon lärt sig att knäppa dragkedjor, om de inte är alldeles för pyttiga och pilliga. Vi löser det genom att inte köpa jackor med pyttiga och pilliga dragkedjor helt enkelt.
Alla som sett Hur många lingon finns det i världen? eller för den delen lyssnat till Pär Johansson på någon föreläsning har säkert funderat över exakt hur viktigt det egentligen är att kunna knyta skosnören? Det finns ju skor med kardborreband i allsin da´r!
Jag tänker på det varje morgon då Hedvig ska åka till skolan, och jag tänker på det varje eftermiddag då jag hämtar henne på fritids. Jag tänker egentligen på det varje gång Hedvig ska gå ut. Hon kan själv, så klart! Det krävs dragkedjor av lite grövre modell och det krävs skor med kardborreband, eller för all del skor av dra-på-modell-helt-utan-snören-likt-en-känga-typ. Men då ordnar vi väl det så då, tänker jag…
 
 
Själv är bäste dräng…