Vi har varit på…
 

…Heden Resort… 

Heden Resort ligger i Sörmland, där de djupaste skogarna tar slut och åkrarna breder ut sig. Där sjön möter gården och där allt är så galet vackert att jag känner hur jag plötsligt blir totalpatriotisk och plötsligt tycker att detta är det vackraste på jorden. Likadant som jag också känner när jag befinner mig på havet på Västkusten och ser alla de otroligt vackra, grå och karga klipporna. Det är kontraster jag beskriver. Kontraster som ändå får mig att känna samma känsla i hela kroppen.

Heden Resort är ingen resort. Inte egentligen. Inte på riktigt. Inte för allmänheten. Gården heter Heden och där bor en av mina systrar med sin familj. Både mina barn och jag bara älskar att komma till Heden. Ebba avstår numera då det kryllar av hundar på gården. Tre hos min syster och tre i de båda grannhusen. Ebba avstår gärna kontakt med hundar. Men Heden som ställe älskar hon lika mycket som vi andra.

På Heden bara är vi. Är och umgås. Spelar spel, lagar mat, dricker vin, pratar, fikar, dricker te, lagar egen pizza och väljer kanske att göra den som Anki i Anki & Pytte gör. Vi sparkar i höstlöven, hissar flaggan, tittar på Hedvigs dockteater i lekstugefönstret, känner på vattnet i den nu iskalla sjön, går promenader med hundarna, spelar fotboll så mamman och storasystern får galna skrattanfall, gungar, stannar vid en tidigare hunds grav och lilla H knäpper andaktsfullt sina små händer och står tyst och fundersam framför graven…

På Heden kan det också hända att systerdottern agerar frisör och fixar värsta fina lockarna i håret, till skillnad mot de vanliga, lite smålöjliga lockarna som envisas med lägga sig som en cockerspanielpäls runt mammans ansikte.

Från Heden kan man också göra små utflykter till Vingåker och till Katrineholm. Man kan gå på café och få äta jordens största chokladboll och man kan få bowla i Duveholmshallen och slå sin mamma, sin storebror och någon kusin eller två med råge. Från Heden kan man också åka till mammans storebror och barnens farbror för att hälsa på honom och storkusinerna. Där kan det hända att man får spela otäcka spel innan mamman upptäcker det och tycker att man nog skall byta till Fifa. Inte vilket Fifa som helst för den delen, Fifa 14 hade minsann storkusinerna. Då kan det också hända att lilla H får hjälp att ordna så att hon kan ”vara Barcelona”. Det kan också hända att man hos storebror/farbror får jordens godaste middag och lilla H får hur mycket Pepsi hon vill. Jo, för hos farbror bestämmer väl han och lilla H har honom minsann lindad runt lillfingret. När man druckit så mycket Pepsi man vill kan man rapa jättehögt och jättemycket fast mamman inte riktigt tycker att man får. Plötsligt kan man sedan komma på att man vill åka tillbaka till Heden igen och då får resten av gänget hänga på…

Hur många dagar man än stannar på Heden vill man vara där mer och mer!

Höstlov på Heden Resort är som balsam för själen…