Det där med goda vänner…
 
… det är värt hur mycket som helst…
Riktigt goda vänner menar jag. Sådana man både skrattar och gråter med. Sådana som är ärliga, som inte är prestigefyllda, som uppskattar äktheten. Sådana vänner är värda hur mycket som helst. Jag tillhör skaran som är så lyckligt lottad att jag har flera stycken sådana goda vänner. Det är lyx! 
Igår var vi hembjudna till ett par riktigt fina goda vänner. Relativt nya vänner, inte jättenya men relativt nya.
Att få bli bjuden hem till någon annans välkomnande hem, att få välkomstkramar, välkomstdrink, fantastisk mat och otroligt många goda och varma skratt – det är få saker som kan mäta sig med det vad gäller livskvalité.
Lägg därtill tre barn som leker hela kvällen på våningen ovanför, utan en enda schism. Som lånar och lånar ut grejer, en liten H som imponeras av en ”livsfarlig pistol” som hon bara måste önska sig av tomten, en liten 10-årig kille som tar på sig en värdroll utöver det vanliga, som plitat och fixat fantastiska placeringskort med krusiduller på bokstäverna i mitt namn, med coola spetsiga bokstäver i pappans namn och med Spidermanklistermärke på Hedvigs placeringskort. Den lilla 10-åringen som både plockade fram glass och vispade grädde till kladdkakan och som avslutade kvällen kl 23.30 genom att ge bort sin livsfarliga pistol lilla H. En 12-årig kille som var galet glad att vi var där, som glatt lånade ut sina leksaker, som fick en teckning av Hedvig då vi kom och som kämpade med att hålla upp ögonen innan vi begav oss hemåt.
Det är precis sådana här vänner som gör att jag känner mig rik…
 
 
Placeringskorten fick vi ta med hem och de är så fina att jag dukade med dem till frukost idag…