Lilla H kommer att ha ett…
 
 
… digert CV en vacker dag…
 
Åtminstone om hon ska ”bli” allt som hon säger att hon ska bli när hon blir stor.
Hon skall bland annat bli köttbullare, kulare (som spelar puttekula), bagare, kockare (kock – helst på Ikea), sångare, dansare, seglare och you name it. Lustigt är att hon snudd på alltid lägger till ändelsen -are på slutet. Ganska logiskt förvisso, men ändå märkligt då jag tycker att hon grammatiskt är väldigt duktig. Visst blir det fel böjningar emellanåt, som t ex -Jag dogade (istället för -Jag dog när vi leker Pang), men oftast är det ändå rätt.
 
Det här med att lägga till -are blir dock inte alltid alls rätt. Köttbullare, kulare och kockare…. men okej, vi vet ju vad hon menar och, viktigast av allt, Hedvig själv är helt och fullt övertygad om att hon kommer att ”bli” alla dessa saker då hon blir stor och det är på fullaste allvar hon delger oss den informationen.
 
Igår blev det extra roligt här i huset.
Lördagen präglades av fotbollscup och det har därefter varit mer fotboll än vanligt här hemma. Såväl prat om fotboll som aktivt spel i hallen och i trädgården. Plötsligt säger Hedvig:
 
– Mamma, näl ja´ blil stol, då ska ja´bli Zlatare…
 
– Zlatare…?
 
– Ja, som Zlatan!
 
Dialogen utspelades samtidigt som den lilla skruttungen dansade runt i köket, med Zlatan-låten på högsta volym och sjungandes Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, ja´ sa Zlatan…