Idag är en bättre dag…
 
 
 
… egentligen blev den bättre redan igår, fast först framåt kvällningen…
 
Och jag försöker att inte grubbla på varför vissa dagar känns som igår.
Dagen var ju bra, det var jag som inte var bra…
 
Jag fick en liten hjälpreda lagom till middagslagningen igår kväll.
Som den positiva lilla flicka Hedvig oftast är hoppade hon jämfota av glädje när jag som svar på hennes fråga talade om att vi skulle äta lax till middag.
 
– Ja! Ja! De äl min fabolit!!! Äl de´ losa fisk?
 
– Ja, lax är rosa fisk.
 
– Ja! Ja!!! Med lomsås till?
 
– Precis, med romsås til.
 
– Ja´ hämtal gläslöken ja´…
 
 
Dagen till ära blev vi idag hembjudna till bästis-Emil som bakat chokladbollar som han gärna ville bjuda Hedvig på. Även av detta hoppade hon jämfota av glädje. Medan vi skrotade omkring här hemma och fixade lite innan vi skulle åka till Emil hörde jag hur Hedvig gick omkring och liksom småfnissade. Jag frågade vad hon fnissade åt och hon sken som solen själv när hon svarade:
 
– Ja´ äl så himla glad ja´ ska åka till min Emil ja´…