En ledig dag som denna…
 
… vaknade vi kvart i sju då pappan smög in i sovrummet för att hämta en skjorta…
 
Med lilla H är det så att hon är klarvaken i samma sekund som hon slår upp sina vackra bruna ögon.
Med mamman är det inte så. Verkligen inte.
 
Jag gläntade på rullgardinen och solljuset flödade in, tillsammans med fågelsång. Underbart!
Att smyga upp, värma en mugg mjölk till lilla H och hämta en rykande mugg kaffe till mig för att sedan smyga ner i sängvärmen igen är en härlig start på dagen. Idag kunde vi dra extra länge på stunden då Hedvig är ledig idag.
 
Vi bestämde att vi skulle äta frukost ute eftersom solen redan värmde.
Döm om vår förvåning när vi en timme senare dukat frukostbrickan och klev ut på altanen och solen var som bortblåst. Grå moln hade hopat sig på himlen. Jag undrade högt för mig själv – jag gör ofta så – vart solen tagit vägen och Hedvig hade som vanligt svar på min fråga:
 
– Den äl bakom molnen mamma! Kom, vi gål in och hal flukostpicknick på golvet stället.
 
Vi gjorde så, gick in och hade frukostpicknick på vardagsrumsgolvet istället.
Det var mysigt det också. Vi hoppades att få med Ludde på vår picknick men han hade redan hunnit äta klart och var halvt om halvt på väg till skolan. Vi satt där på vardagsrumsgolvet och pratade lite om vad vi ska göra idag. Vi har bestämt oss för att baka en kaka, för att göra jordgubbssaft, för att cykla och se om nya apoteket på vår lilla ort har öppnat – Hedvig ska få ny allergimedicin – kanske kan vi då också köpa en glass. Hedvig har också bestämt att vi ska cykla ner till havet och fiska lite krabbor. Många saker på schemat en ledig dag, men bara saker vi vill göra, inga måsten idag…
 
– Först mamma, först hal ja´ en bla idé!!! Vi läggel oss i stola sängen och vilkal o stickal och tittal på Bollibompa!!!
 
Så det gjorde vi!
En hel timme har vi virkat, stickat och tittat på Bollibompa…
 
 
Vi får nog en bra dag idag…