Jag har blivit inbjuden…
 
 
 
… att tala på en kvinnofrukost…
 
Jag har blivit ombedd att berätta om mitt liv med lilla H.
Jag har tackat ja, jag tycker det ska bli kul. Men jag tror att jag behöver lite hjälp.
Mitt liv, vårt liv, med lilla H är naturligtvis fantastiskt. Inte alltid, men livet är inte alltid fantastiskt med någon tror jag och tänker att det nog är just det som är själva livet. Livet är som en berg- och dalbana och tänk så tråkigt det vore om allt gick som på räls hela tiden. Jag tror att det skulle bli hyfsat enformigt…
 
För mig är livet med lilla H så självklart. Jag funderar inte så mycket på allt vi kanske gör som andra familjer inte gör. Inte så ofta i alla fall. När ds-deppen slår till, då funderar jag alldeles väldigt mycket…
Vi har inte ändrat vårt sätt att leva sedan Hedvig kom, hon hänger på i alla situationer och hon gör det oftast med bravur. Men det är klart att livet är annorlunda på grund av den extra lilla kromosomen. Det är klart att vi gör massor just på grund av den extra lilla kromosomen. Kruxet är att jag har lite svårt att komma på vad vi gör som familjer utan en extra kromosom inte gör…
 
Vad vill folk veta tänker jag?
Vad är folk nyfikna på?
Jag har ingen riktig aning…
 
Hedvigs pappa och jag har alltid resonerat som så att det är så mycket bättre att folk faktiskt frågar vad de undrar, än att de går där och gör sig egna sanningar utifrån eventuella fördomar. Deras sanning är oftast inte alls överensstämmande med vår sanning. Fördomar föds ur okunskap, fördomar gör ont och fördomar vill jag få bort. Därför vill jag hellre ha frågor så att jag kan svara utifrån vårt perspektiv.
 
Om du tänker dig att du skulle gå och lyssna på någon som berättar om hur det är att ha en extra liten kromosom i familjen, vad skulle du då vilja veta? Vad är du då nyfiken på?
Jag skulle bli jätteglad om du funderar en stund och sedan lämnar en liten kommentar till mig…
 
Det skulle hjälpa mig massor för saker som du kanske undrar är för mig så självklara… 
 
 
 
 
PS. Inga frågor är för tokiga för att ställa… DS.