Jag fick en ursäkt…
 
…med anledning av den ledsenhet jag kände…
 
 
Förra lördagens krönika i Göteborgs-Posten gjorde mig ledsen.
Ledsen för att en annars fantastisk krönikör använde ordet ”mongoloida” när han talade om människor med Downs Syndrom. Krönikan i sig handlade inte om människor med ds, de nämndes bara i förbifarten,men ordet ”mongoloida” träffade mig både i magen och hjärtat och gjorde mig ledsen. Så där ledsen inifrån och ut.
 
Jag mailde G-P.
 
Några dagar senare fick jag svar. Jag fick en ursäkt där de medgav att ordvalet var dumt och att meningen naturligtvis inte vara att såra någon. Det tror jag inte heller. Men det sårade i alla fall och det tycker jag att man ska tala om.
 
I dagens G-P finns ovan notis, bredvid dagens krönika. Det värmer!
 
En eloge till Göteborgs-Posten, som säkert tänker över sina formuleringar framöver.
 
 
Ingen vill ju göra någon ledsen tänker jag, och är glad att lilla H ännu inte läser krönikor…