Favoritprogrammet är
 
 
 
… äntligen tillbaka…
 
Jag talar om ”Fixa rummet” på Bolibompa!
Ett underbart program enligt både Hedvig och mig. Hedvig följer slaviskt varje program och ser det gärna på TV:n och iPaden samtidigt, helt osynkat. När en säsong så är slut kan det vara lite knepigt att förklara det för Hedvig, att nu kommer inte ”Fixa rummet” på torsdagarna längre. Som tur är finns det kvar ett tag på iPaden. När det så tar slut där också, då är det många tårar här hemma.
Men nu är det tillbaka!
Första avsnittet var i torsdags och vi hade helt missat att det skulle börja igen varför glädjen blev total.
Så nu leker vi ”Fixa rummet” mest hela tiden. Leken går till så att vi på varsitt papper skall rita ett rum, helst enligt Hedvigs önskemål. Igår fick jag t ex äran att rita ett Spidermanrum till Hedvig. Inte helt lätt kan jag säga, jag som inte kan varken rita eller måla.
 
I morse kände jag väldigt starkt att nej, nej, nej, jag vill inte rita ännu 42 rum på en lördag förmiddag men naturligtvis kom frågan. Den kom inte helt långt efter det att lilla H slagit upp sina ögon strax före klockan sex i morse. På något konstigt vis hörde jag mig själv lova att leka ”Fixa rummet” fast jag hade bestämt mig för att vi idag skulle leka annat. Lovar man måste man hålla sitt ord och medan jag dukade av frukostbordet kom jag på att vi kanske kunde leka ”Fixa rummet” i 3D istället. För att göra leken lite roligare. Hedvig nappade direkt på min idé.
 
Fram med skokartong, gamla tapetrullar och pappan letade upp en burk tapetklister till oss, guldstjärnor, limpistol, tyg och diverse andra bra-att-ha-saker. Hedvig ville göra ”Festivalen” som hon säger fast hon menar ”Melodifestivalen”. En utmaning som heter duga tänkte jag men det var inte några större problem. Hedvig hade nämligen mycket klart för sig hur allt skulle se ut och vara, så det var helt enkelt bara att stötta henne i hennes idéer.
 
Roligt hade vi!
Men oj, så lång tid det tog. I flera timmar pysslade vi…