En otippad muffins…
 
 
… en torsdag kan göra en lycklig…
 
En muffins av ”rätta” sorten dessutom – en kladdkakemuffins.
Som alltid när jag hämtar lilla H på fritids kikar jag i ”ryggan”, ögnar igenom dagboken, kollar om det finns något nytt i kontaktboken etc. Det händer nämligen allt som oftast att jag undrar över något som skrivits eller gjorts och då tycker jag det är bra att kunna fråga direkt. Då slipper lilla H känna att jag kanske inte förstår vad hon berättar om dagen som varit. Döm om min förvåning då jag idag fann en påse med Hedvigs favoritmuffins i – en kladdkakemuffins låg i hennes ryggsäck! Hon såg min förvåning och skyndade sig att säga:
 
– Den hal ja´ fått av Emil. Elica hal bakat den till mej!
 
Men åh!
Mitt lilla hjärta hade fått en kladdkakemuffins av bästis-Emil (som Emil tänker gifta sig med). En kladdkakemuffins som bästis-Emils finfina storasyster Erica hade bakat. De båda vet att Hedvig tokälskar just kladdkakemuffins (så mycket att hon ”tvingat” mig att skriva ut receptet så att de kan baka just dessa på fritids i parti och minut – jag är ganska säker på att lilla H är pådrivande i just den frågan…) – och idag, bara så där en vanlig onsdag fick hon en alldeles egen otippad kladdkakemuffins av bästis-Emil och finfina Erica!
Det är lycka!
 
Hedvig var väldigt ”på” att vilja tacka Erica och frågade mig under eftermiddagen många, många gånger om Erica skulle vara med Emil på fotbollsträningen. Det kunde jag ju orimligt veta. Erica är ofta med men är också i en ålder där man har så fullt upp med annat att stundens ingivelse får avgöra vad man gör och inte. För Hedvig var det väldigt viktigt att få tacka – och jag är så glad att jag lyckats förmedla vikten av att tacka till mina barn. Man tackar för stort som för smått, man tackar för allt som gör en glad helt enkelt – det är viktigt för mig…
 
Jag föreslog Hedvig att hon kunde tacka finfina Erica på Facebook och hon liksom sträckte på sig och såg alldeles mallig ut medan hon sade:
 
– Jaaaa, de kan ja´ göla mamma, alles hälv…
 
Nej, Hedvig har inget eget Facebook-konto, så är det inte. Men hon fick lov att skriva från mitt konto och hon gjorde det så bra! Hon skrev verkligen ”alles hälv” och jag är imponerad. T9 hjälpte henne att ändra mufins till muffins, men annars så…
 
Den fantastiska muffinsen avnjöts av lycklig liten H efter middagen, som dessert…
 
Tusen tack bästis-Emil och finfina Erica!
 
 
PS. Muffinsen hann jag inte ta kort på, den slukades så fort… DS.