Precis som du…
           
 
… fast med en extra kromosom…
En enda liten extra kromosom gör inte att du vill annorlunda med ditt liv. Den gör inte att du inte har samma tankar och känslor som någon annan. Den gör heller inte att du inte att du inte skulle ha samma rättigheter som någon annan på jorden. Den gör dig unik och speciell, precis som alla andra. Den gör att människor i din närhet som lägger sig vinn om att lära känna dig, kommer att se allt det vackra i din själ och älska dig livet ut. De som lägger sig vinn om att komma dig nära inser att du kommer att berika deras liv, varje dag framöver.
 
Du har samma behov, önskningar, drömmar och mål som någon annan. Kanske behöver du lite extra hjälp för att förverkliga dem emellanåt, men vem behöver inte en puff i livet då och då? Kanhända att vi måste handskas lite extra varsamt med dig i vissa situationer, men vi är alla sköra emellanåt. Ofta behöver vi ge dig lite mer tid, och jag känner mig tacksam över att du fått oss att sänka vårt vardagstempo. Man ser, hör och uppfattar så mycket mer då. Precis det är du duktigast i världen på. Jag avundas dig ofta dina fantastiska förmågor, som att verkligen se det stora i det lilla. Jag avundas dig ofta din glädje i minsta lilla händelse. Jag väljer att se dig som min läromästare i livet. Som en slags mentor som visar mig vad som verkligen är viktigt, så att jag inte missar det.
Få saker kan mäta sig med den kärlek och omsorg du visar dem du tycker om. Vi smälter som is hela familjen.
 
 
Vi som känner dig, som ser det vackra i din själ känner en enorm tacksamhet att just du kom till just oss, älskade lilla H…